Betonvloeren
Lees verder
Onze premium betonvloeren
Voor behoud van de esthetica van de betonvloer op lange termijn is een hele hoge betonsterkte vereist.
Niet elke beton is zo maar geschikt voor de toepassing van een esthetische betonvloer.
De juiste betonmix
Bij ons wordt de juiste betonmix in overleg met de Betontechnoloog van de betoncentrale gemaakt en op uw project afgestemd. Het gaat er om dat het mooie gemarmerde beeld van een gevlinderde vloer zo lang mogelijk behouden blijft ook bij intensief gebruik.
Wij gebruiken uitsluitend beton met een hoge sterkteklasse en een specifieke milieu-klasse passend bij het gebruik van de vloer. Deze speciale betonmix kenmerkt zich door zijn zeer hoge eindsterkte en een gunstig krimpgedrag wat de kans op scheurvorming aanzienlijk reduceert.
Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van onze Horecamix waarmee wij al diverse horecavloeren en restaurantvloeren hebben gemaakt. Deze betonmix is keihard, slijtvast en heeft een zeer snelle uitharding. Waardoor de vloer weer snel te gebruiken is.
Kleurpigmenten of met marmermeel?
Kleurpigmenten worden in de betoncentrale toegevoegd zodat de kleur goed door en door gemengd wordt.
Met kleurpigmenten kleur je de beton. Dat is hoe het meestal gaat Bij kleuren gaat het vaak om een variant van grijs, licht, midden en donker of antraciet. Uiteraard komen de kleuren rood, groen, geel en blauw ook voor. Dit zijn wat meer uitgesproken kleuren. Moeilijker is het om een zweem van een kleur te geven aan beton.
Onze klanten vragen om subtielere kleuren en om aan die wens te kunnen voldoen kleuren we de beton door toevoeging van marmermeel of natuursteen gruis uit bv Italië.
Zo kunnen we aardetinten, zandkleuren en beige tinten mengen om daarmee een eigen unieke kleur te maken.
Vloerdikte en Vloerverwarming
Als woonbetonvloer voor alle ruimtes in de woning. En als projectvloer voor o.a. horeca, winkels, en kantoren. Wij stellen geen speciale eisen aan de ondervloer. Een betonvloer kan al worden aangebracht vanaf 30mm laagdikte. Hierdoor kan er zelfs bij een beperkte beschikbare hoogte nog steeds een echte betonvloer worden aangebracht.
In deze 30mm laagdikte kan de vloer over bestaande ondergronden zoals beton, zandcement en anhydriet, tegels, natuursteen en hout worden aangebracht.
Uiteraard storten wij ook betonvloeren met grotere laagdiktes alwaar de vloerverwarming in is verwerkt. Vaak is dit vanaf 70mm laagdikte of meer. Dit is afhankelijk van toepassingen en wapening en dergelijke.
Een Binnenbeton vloer in combinatie met een Warp vloerverwarmings systeem gaat ook heel goed. De totale dikte van Warp + onze BinnenBeton is vanaf 45mm laagdikte.
Op zandcementdekvloeren waar naderhand een vloerverwarming is ingefreesd kan ook heel goed een beton vloer van 30mm laagdikte worden aangebracht.
Als er niet kan worden in gefreesd kan ook met 30mm laagdikte worden volstaan door gebruik te maken van elektrische vloerverwarming. Dit zijn weerstandskabels die op de wapening wordt vastgezet.
Betonvloer nieuwbouwwoning
Nieuwbouwwoningen worden opgeleverd met een zandcement of anhydriet dekvloer met daarin de vloerverwarming. Er blijven dan maar enkele centimeters over voor de vloerafwerking. In de meest gevallen is dat nog net genoeg om onze speciale toplaag echte beton van 30 mm dikte over de zandcement of anhydriet dekvloer aan te brengen.
Na oplevering van de woning een betonvloer aanbrengen voorkomt verstoring van het bouwproces, scheelt beschadigingen en vervuiling van uw nieuwe betonnen eindvloer. De vloerverwarming kan alvast aan en er kan gestukt worden vóórdat wij de betonvloer aanbrengen. Ook wordt op deze manier de constructie veel minder zwaar belast dan dat er een dikke vloer wordt gestort. En natuurlijk is de vloer dan ook veel sneller op temperatuur te brengen.