blok 1

Beton om
op te wonen

Lees verder

vanaf 30mm laagdikte

Echte betonvloeren in de woning vanaf 30mm laagdikte. Onze binnenbeton vloeren zijn cementgebonden minerale vloeren. Wij leveren geen gietvloeren of kunststof vloeren.

Hoge kwaliteit beton

Wij gebruiken uitsluitend beton met een hoge sterkteklasse en een specifieke milieu-klasse afgestemd op het gebruik van de vloer. Deze speciale betonmix kenmerkt zich door zijn zeer hoge eindsterkte en een gunstig krimpgedrag wat de kans op scheurvorming aanzienlijk reduceert.

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt voor ons betonsysteem met de laagdikte vanaf 30 mm. In deze laagdikte kan BinnenBeton op bestaande ondergronden zoals beton, zandcement en anhydriet, tegels, natuursteen en hout worden aangebracht. In samenwerking met de betontechnoloog van de betoncentrale is een speciaal betonmengsel ontwikkeld om in deze dunne laag te worden toegepast. 

Vloerverwarming is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardige manier van verwarmen. Niet alleen in de woningbouw, maar ook bij bedrijven. Een betonvloer met vloerverwarming vormt een perfecte combinatie. Met vloerverwarming is een betonvloer energiezuinig en onzichtbaar te verwarmen. 

blok 2 1e
blok 2 2e

Extra wooncomfort

Binnenbeton is een product wat u kunt vergelijken met natuursteen. Van nature voelt uw betonvloer dus koud aan. Een betonvloer met vloerverwarming geeft heel gelijkmatig zijn warmte af, wat leidt tot extra wooncomfort. Vloerverwarming is dus goed te combineren met betonvloeren. De levering en het aanbrengen van vloerverwarming doen wij niet.

blok 2 3e
blok 2 4e

Gaat mijn vloer niet scheuren?

Beton wordt gemaakt van natuurproducten zoals grind, zand en cement, plus toevoeging van enkele hulpstoffen. Nadat het geheel in aanraking komt met water ontstaat er een chemische reactie en begint het verhardingsproces van het beton met de hierbij behorende spanningen.

Beton krimpt. Dit is inherent aan het materiaal. Krimp wordt veroorzaakt door chemische en fysische processen tijdens en na de verharding van het beton. Ondanks onze maatregelen is het onmogelijk om (haar/krimp)scheuren en craquelé volledig uit te sluiten. Scheurvorming is in een bepaalde mate beheersbaar, maar kan niet geheel voorkomen worden. Om scheurvorming te beheersen zagen we een zogenaamde krimpvoeg in onder de deur bij de overgang van de ene naar de andere ruimte. En al onze vloeren worden uiteraard voorzien van wapening en krimpvezels.

In hoeken waar vanuit scheurvorming vaak optreedt plaatsen we daar extra wapening. Eventuele scheuren in betonvloeren kunnen worden gerepareerd, maar helaas niet onzichtbaar.

blok 3 1e
blok 3 2e
blok 3 3e

Welk soort vloerverwarming?

Onze BinnenBetonvloeren vloeren kunnen goed worden gecombineerd met elektrische vloerverwarming en vloerverwarming met warm water. Wij brengen ook betonvloeren aan op ondervloeren waar de vloerverwarming is ingefreesd.

blok 4 1e
blok 4 2e
blok 4 3e

Reinigen van betonnen vloeren

De binnenbeton vloeren zijn slijtvast en eenvoudig te reinigen. Door intensief gebruik en regelmatig schoonmaken met natuurlijke onderhoudsmiddelen wordt een echte betonvloer in de loop der jaren alleen maar mooier!

Interesse? Neem contact op!

 

onder bij afspraak maken blok 7