werkwijze blok 1

Onze werkwijze

Lees verder

Betonvloer aanbrengen

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt voor ons betonsysteem met de laagdikte van 30mm. In deze laagdikte kan BinnenBeton op bestaande ondergronden zoals beton, zandcement en anhydriet, tegels, natuursteen en hout worden aangebracht.

Wilt u een afspraak met ons maken?

Bel ons dan op  0297-564355 of mail naar info@binnenbeton.nl 
Wij zijn op afspraak geopend en nemen graag de tijd om uw wensen en uw project te bespreken.

binnenbeton-coffee

Wij ontvangen u graag.

Bij een lekker kopje koffie bespreken we de mogelijkheden. U bent welkom in onze showroom om onze BinnenBeton vloeren te bekijken.

FASE 1: VOORBEREIDING

We beginnen met bouwverlichting aanbrengen zodat we alles goed kunnen zien. In de eerste fase gaan we met een laser vloerhoogtes controleren. We plakken alle kozijnen en wanden af en in de meeste gevallen brengen ook een ‘scheidingsfolie’ aan. Hier bovenop komt een enkel of dubbel wapeningsnet. Andere werkzaamheden in deze fase zijn onder andere bekisten van randbeëindigingen, het stellen van strippen en het plaatsen van kantstroken.

binnenbeton werkwijze fase 1-1
binnenbeton werkwijze fase 1-2
binnenbeton werkwijze fase 1-3
20181031_081727

FASE 2: BETON STORTEN

Een sterke mooie betonvloer vereist een goede betonkwaliteit. Wij gebruiken uitsluitend beton met een hoge sterkteklasse en specifiek afgestemd op het type gebruik van de vloer. Om de vloer te storten komen er een grote betonwagen en pompwagen voor de deur. De pompwagen pompt het beton naar binnen en onze vakmensen verdelen dit over de vloer.

20181031_083957

FASE 3: MONOLIET AFWERKEN / VLINDEREN

De afwerking van een vloer bepaalt de uitstraling. Onze betonvloeren worden altijd gevlinderd. Vlinderen is het ‘machinaal dichtspanen’ van een betonvloer en wordt direct gedaan na het storten van de betonvloer. Dit proces kan meerdere uren of zelfs dag-/nachtdelen duren. Bij het vlinderen maken we steeds meer gebruik van elektrische vlindermachines om de uitstoot van schadelijke gassen te vermijden. Tevens wordt hierdoor de geluidsoverlast van het vlinderen sterk gereduceerd.

Het vlinderen zorgt voor een sterk verdichte toplaag met een gewolkt uiterlijk. Bij BinnenBeton zijn we erin gespecialiseerd om een mooi, egaal gewolkt/gemarmerd betonoppervlak te verkrijgen. Onze ervaren betonploeg maakt hierin het verschil. We besteden veel aandacht aan kantwerk en de hoeken voor maximale eenheid in de vloer.

interesse in een BinnenBeton vloer?

Prijsinformatie aanvragen
_DSC3154

Extra beton bewerkingen

Polijsten
Voor een mooi eindresultaat kan de betonvloer enige dagen na het storten gepolijst worden met diamant polijst machines. Door het polijsten haal je het mooiste van een betonvloer naar boven. Het polijsten van de betonvloer wordt gedaan omdat er eisen aan een vloer worden gesteld die met alleen vlinderen niet bereikt kunnen worden. Daarnaast is een gepolijste vloer veel gemakkelijker te reinigen dan een betonvloer die alleen gevlinderd is.

Schuren tot zand
Door de betonvloer te schuren ontstaat een matglanzende laag die bij normaal gebruik vrijwel onverslijtbaar is. Er ontstaat een egaal en rustig uiterlijk. Schuren verwijdert de cementhuid van de betonvloer tot op het kwartszand dat in het beton zit. Dit kwartszand is veel harder dan de cementhuid. Na het schuren van de betonvloer wordt er ook altijd weer gepolijst. 

Schuren tot stenen zichtbaar zijn.
Hierbij wordt zo diep geschuurd dat de stenen in de beton zichtbaar worden. Dit kan gaan om de standaard betonstenen of extra toegevoegde stenen in kleur naar keuze vergelijkbaar met terrazzovloeren. Nadat de vloer is gepolijst en gereinigd wordt deze met een impregneer behandeld. Hierna is de vloer eenvoudig en milieuvriendelijk te onderhouden

Impregneren
Wij gebruiken een milieuvriendelijk water gedragen impregneer om de BinnenBetonvloer te impregneren. Hierna kunt u de vloer gemakkelijk onderhouden met een natuurlijke zeep of een vloeibare was. De binnenbeton vloeren zijn zeer slijtvast en eenvoudig te reinigen. Door intensief gebruik en regelmatig schoonmaken met natuurlijke zeep of was wordt een echte BinnenBetonvloer in de loop der jaren alleen maar mooier

pagina werkwijze onderaan naast impregneren 1e
pagina werkwijze onderaan naast impregneren 2e
pagina werkwijze onderaan naast impreneren 3e
pagina werkwijze onderaan naast impreneren 4e
pagina werkwijze onderaan naast impregneren 5e
pagina werkwijze onderaan naast impreneren 6e